Professionele Reviews

 • 3 December 2021, Live Stream test – Power conditioners – YETI, Isol-8, PliXir, Isotek, Alpha Audio KLIK HIER
 • 12 September 2022, Review YETI Reference power cable, Alpha Audio KLIK HIER
 • 18 April 2023, Review Yeti NextGen interlink – Foundation of Life KLIK HIER
 • 8 Juni 2023 Review ‘The Yeti Standard’ kabel – eenvoud is kracht, Alpha Audio KLIK HIER

Consumenten Reviews

Wat ik hoorde kon gewoon niet! Yeti Acoustics kabels het nieuwe wonder? Hoe klinkt die kabel nou? Nou we waren het allen eens dat het heel natuurlijk klonk met een groots geluidsbeeld. Een goede timing en helderheid waar onze kabels wat tam waren. Kortom een ontnuchterende ervaring en een bewijs waar audio enthousiasme toe kan leiden!

Reinier

————————————————————

Ik heb vanochtend wat dieper AB vergelijkingen gedaan, ook met audiofiele opnamen. Ik kan je geruststellen.. de Isol en de AQ Fire interlink zijn wel exit. Wat er gister heel duidelijk was, is dat in de doorsnee piano-opname met Maria Joao Pires de piano via de Yeti naar de achtergrond verdween in de soundstage en op de Isol relatief mooi en muzikaal naar voren kwam via de AQ Fire XLR, maar toen ik vanochtend niet alleen de streamer, maar ook de switch weer op de Yeti had staan en met jouw oranje XLR, klopte het met verschillende opnamen allemaal qua soundstage, kracht en muzikaliteit.

Bij het AB beluisteren vandaag van onverdachte opnamen via de Isol (streamer en switch) versus de Yeti, was de Isol doffer/leefde minder en met beide apparaten via de Yeti was dat zo goed als weg, dus natuurlijker en krachtiger. Beiden waren aangesloten via het blauwe powercord.

Wat ik wel heftig vind is dat werkelijk elke verandering in mijn setup direct hoorbaar is + of – en ik het gevoel heb dat ik de grenzen nog (lang) niet heb bereikt met de Goldenear speakers en mijn electronica setup. Het lijkt dus altijd weer beter te kunnen met de bekabeling en dan bedoel ik genieten van de rijkdom van binnengehaalde muziek. Het is bizar hoeveel meer muziek beschikbaar blijkt te zijn en wacht op ‘ontsluiting’ of het nu audiofiele opnamen zijn of het zondagochtendconcert op radio 4. Ik denk inmiddels dat ik het wel gevonden heb met jouw kabels, al kan ik het zelf niet vergelijken qua prijs/kwaliteit, al was de Isol een duidelijk voorbeeld.

Maar ik zie in jou een heel gedreven persoon, echt leuk en belangrijk om ‘dit’ verder te brengen.. lang verhaal kort.. mij lijkt inmiddels dat je ‘reference’ conditioner en dito bekabeling de enig denkbare oplossing is voor mijn set. Ik kom deze week de XLR langsbrengen, dan kunnen we verder overleggen hoe nu verder.

Barry

————————————————————

Gesteld, je gooit een onbekend type benzine in je auto en je radio speelt verdacht veel beter. Raar verband? Ja. Maar toch, het is zo ongeveer hetgeen in mijn audio set aan de hand is. Het zit zo:

Ik heb de nieuwe referentie-stroomkabel van onze Wizard of Enkh’ozz geplaatst en de geluidsweergave verbetert alsof je een tweede deken van de luidsprekers af trekt. De eerste deken verdween al in maart of zo, bij mijn overstap van een eerdere Yeti Hi-End kabeltype naar de ‘frisgroene’ referentie uit het begin van dit jaar. Teksten werden beter verstaanbaar (geen Mentos-s-jes meer), ‘het laag’ werd ronder en strakker. Ik was toen al prettig verbaasd.

Maar dan nu; de nieuwe Referentie kabel type 2, zeg maar. Een bont rijtje mij tot in detail bekende muziekbestanden passeerde de conussen. Verholen muziekdetails en helderder stemmen vulden de huiskamer. Er zat tóch nog wat Mentos onder de tong verstopt. Zozeer zelfs, dat helderder articulatie verraadt dat Caty Perry daadwerkelijk zingt met consumptie. Jennifer Warnes rockt mij helemaal niet meer gently maar neemt mij wellustig nog een keer en nog een keer. Ik kan de Poema’s informeren dat zij weldegelijk het verschil maakt. Niet, zoals James Ingram bezingt, “Just Once” maar “Telkens Weer”, volgens Willeke Alberti.

Hysterisch enthousiast? Nieuwe oren? Nou nee. Maar wel: oprechte verbazing over de verschillen in waarneming die nota bene vanuit veranderingen in de stroompaden ontstaan. Vandaar mijn eerste zin in dit bericht. Betovering gaat te ver, maar in dit geval is een lichte versie ervan toch mijn voorlopig antwoord op waarin ik voordien weinig heil zag. Mijn nieuwe stroomkabels moeten nog wel een tijdje ínspelen, aldus Thijs. Ik wacht met spanning af.

Piet

————————————————————

Ik neem je mee in mijn beleving:

Ik kreeg recent de unieke kans om een Yeti line conditioner, powercable en een set nieuw ontworpen speaker kabels te bemachtigen/proberen. Kans gelijk gegrepen natuurlijk… dat zul je begrijpen. Ik neem je even mee in hoe ik het beleef; ik lees al een poosje mee in deze groep. Er wordt een hoop onderzocht, gemeten, berekend enzovoort. En daar ben ik oprecht blij mee. Ik snap van al die technische onderliggende gegevens helemaal niks. Dus ik ben erg blij dat anderen dat voor mij doen en dat ik mag genieten van de resultaten.

Mijn nederige setup momenteel:

 • AMR DP-777 pre amp/DAC
 • Bleusound Node 3rd streamer
 • Amazon 2 platenspeler/Denon 110 mc
 • Klipsch Cornwall 3 speakers
 • Nestorovic na-1 monoblokken
 • Philips CDD-882 (vintage) cd transport
 • Zeer divers kabel aanbod: Purecable, Tellurium Q, vd Hull, Audioquest, Wireworld, enz

Verzameld en samengesteld door de jaren heen. Proberen, wisselen, ervaren. Je kent het wel… Maar nu dit. Ik had natuurlijk wel wat gedaan aan mijn stroomvoorziening. Ik speelde al een poos met een PS Audio Quintet AC Power Center. Ik was daar zeer tevreden over en eigenlijk nog wel. Ik had geen reden om aan wat anders te denken. Het ding doet z’n werk immers prima. Ik ben echt allergisch voor ruisjes en brommetjes. Dus als ik die kan voorkomen/weghalen door wat te doen aan de stroom toevoer voor relatief weinig geld, dan doe ik dat.

Ik deed één en ander in combinatie met Audioquest stroomkabels. Nooit aan gedacht hier een upgrade voor te halen. Maar ik las toch steeds meer over Yeti’s spullen. Veel lovende reviews, lyrische commentaren enz. Ik kreeg, zoals gezegd, de kans om de line conditioner in huis te krijgen. De full-options versie wel te verstaan. Met de mooie Furutech nfc contacten e.d. Netjes de tijd voor genomen om deze aan te sluiten in een kinderloos weekend. En toen: WOW!

Ik zal niet zeggen dat ik een totaal andere set kreeg. Maar het totaal ging wel degelijk zijn werk beter en mooier doen. Met meer gemak leek het wel! Lucht, diepte, plaatsing, strakker laag, mooi voller mid en het hoog leek vloeiender te gaan. Ik wist niet dat mijn setup hier toe in staat was! Geen ruis, brom of kraakje. Dood-stil! Precies zoals ik het wil! Mijn referentie afspeellijst op Tidal er bij gepakt. Ik zat daar in m’n eentje met kippenvel met de hoofdletter K! De speakers kwamen veel meer tot hun recht dan voorheen.

Nu zal alles wel meetbaar zijn, maar ik heb twee meetmiddelen: wat ik hoor en wat ik voel! En die middelen gaven mij te kennen dit mooie zwarte gewichtige blokje met powerkabel NOOIT meer weg te doen! Natuurlijk is je set zo sterk en goed als de zwakste schakel. En ik heb echt overal aan proberen te denken binnen mijn budget door de jaren heen. Maar ook de speakerkabel die ik meegeleverd kreeg om te proberen zijn van, voor mij, ongekend hoge klasse! Het is een prototype speakerkabel zonder naam nog. Maar het mag een mooie naam worden! Want ze spelen werkelijk waar wonderschoon. Ik heb hiervoor met kabels gespeeld van een bevriende Nederlandse conculega. Echt erg mooie kabels! Nog steeds! In de prijscategorie van rond de €750 onverslaanbaar. Maar dit prototype is echt van een andere orde. (Ben benieuwd of er binnenkort ook jumpers van leverbaar zijn…)

Ik ben niet zo goed in het uitdrukken van wat ik hoor en voel in een audio recencie. Maar tjonge… ik heb de hele avond met m’n kin op m’n knieën gezeten. Af en toe een traantje weggepinkt en vol ongeloof geluisterd… Dankjewel Thijs Yeti voor deze belevenissen. Ik kan het niet anders uitdrukken!

Don

————————————————————

”Tja, na die mooie demo bij Music2 bleef het toch steeds knagen.…
En omdat je er meer op gaat letten lijkt het toch steeds duidelijker te worden dat net storingen wel degelijk een enorme impact kunnen hebben op je apparatuur.

Zeker hier in het Westland met die megawatten aan WKK en Led belichtingsinstallaties hebben we een net verstoring waar je U tegen zegt.
Als dat spul hier in de buurt stond te brullen klonk het thuis gewoon minder lekker, meer verstoring, moeilijk te omschrijven maar het was zeker merkbaar als de dunne schoorstenen stonden te roken en de wolken paars kleurden…

Als elektra monteur in de tuinbouw hoefde Thijs me eigelijk niet eens te overtuigen, het stukje bewustwording was voldoende om de bestelling te doen.

En man wat een bizar verschil! Zoals al eerder omschreven, het is net of je hele installatie een upgrade heeft gekregen.
Details, rust, gemak, zo maar een paar termen die het wel omschrijven.
Elke serieuze installatie verdient een schone voeding! 

Dank Thijs!”

Frank

————————————————————

”Aan mij de eer om de Thijs Yeti netfilter (1000w / 2x 500W) te mogen testen. Deze heeft sinds gisteravond de plaats ingenomen van de IsoTek EVO3 Aquarius.

Dik tevreden over de EVO3 was ik vooral nieuwsgierig. Maar jeetje, het verschil is veel groter dan ik verwachtte. Alles, maar dan ook alles, klinkt beter en naar mijn oren mooier. Ik kom superlatieven te kort voor dit 15kg wegende wonderdoosje.

Het meest opvallende dat ik gisteravond zo snel bespeurde; meer (micro-) detail dan de EVO3 (mijn vriendin denkt dat ik Thom Yorke ga betrappen op een per abuis vastgelegde scheet in een van zijn opnames). Instrumenten komen nog meer los te staan, én op de juiste plek. Ik ben meerdere keren echt bij de lurven gepakt door songs die ik heel goed ken. Kippenvel.

Oh, en ook de AH! DC-blocker kan weg want de Yeti haalt minstens zo veel brom uit de ringkerntrafo van de Hegel H390.

Time